Pályakarbantartás

2024.04.25. 17:13

MÁV – Szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A MÁV közleménye szerint a győri fővonalon április közepétől július elejéig több ütemben, eltérő szakaszokon a szükséges technológiai előírások alapján végeznek pályakarbantartást. A MÁV a tavaly őszi, Biatorbágy és Szárliget közötti felújítás utómunkálatait végzi.

Kisalföld.hu

Nemrég változott a menetrend az 1-es fővonalon, melyről a kisalfold.hu-n is beszámoltunk. Az április 27-től május 9-ig tartó második fázisban Bicske és Szárliget között folytatják a munkálatokat a MÁV szakemberei, ekkor többek között vágány- és váltószabályozásokat, ágyazatpótlást, illetve sínfeszültség-feloldást, felsővezeték-karbantartást végeznek. 

MÁV
Illusztráció. Fotó: MÁV

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket. A nemzetközi vonatok többségének, így a railjeteknek ebben az ütemben az eredetihez képest nem változik az indulási és érkezési ideje, azonban a Kálmán Imre EuroNight, a Dráva és a Mura IC módosított menetrend szerint közlekedik. 

További részletek a MÁV oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában